Vanja Pirc

 |  Mladina 30

Mednarodna tiralica za duhovnikom

Za duhovnikom Francijem Frantarjem je zaradi ignoriranja sodnega postopka, v katerem je obtožen pedofilije, razpisana mednarodna tiralica, sam pa medtem opravlja misijonarsko delo v Afriki

Obtoženi in iskani Franci Frantar

Obtoženi in iskani Franci Frantar
© Arhiv Policije

"Na šmarnično nedeljo, 14. maja, smo v župniji Kovor pripravili misijonsko tombolo, zbrana sredstva (450.000 SIT) pa namenili misijonu v Malaviju, kjer delujeta naša rojaka pater Stanko Rozman in Franci Frantar." Takšno sporočilo je bilo pred dvema mesecema objavljeno na spletni strani župnije Janeza Krstnika v Kovorju. Na prvi pogled sicer ni nič posebnega. Župnija, ki leži tik ob Tržiču, je pač pripravila misijonsko tombolo. Zadetkov je bilo za polno veroučno učilnico. Glavna nagrada je bilo solidno kolo. V Kovorju so s prodanimi srečkami zbirali denar za prebivalce revne afriške državice Malavi, za katere med drugim skrbita dva Slovenca, ki izvirata prav iz njihovega kraja. Eden izmed njiju, Stanko Rozman, je znani misijonar, ki že tri desetletja živi v Afriki. Drugi, Franci Frantar, pa je marsikomu manj znan. Dolgo je bil priljubljeni župnik v župniji Kašelj - Zalog, ki leži na vzhodnih obronkih Ljubljane. Ljubljanski pravosodni organi pa se ga spomnijo po nečem drugem. Zoper Frantarja že več let poteka sodni postopek, v katerem ga obtožnica bremeni, da naj bi storil nadaljevani spolni napad na osebo, mlajšo od 15 let. Ker se Frantar sojenja ni udeleževal, je bila avgusta lani za njim razpisana mednarodna tiralica. Franci Frantar je torej za organe pregona WANTED. Novička s spletne strani kovorske župnije je zato veliko pomembnejša, kot se zdi na prvi pogled. Dokazuje, da je pogrešani Frantar trenutno v Malaviju. Kaže pa tudi na to, da duhovnik, ki je v Sloveniji obtožen pedofilije, živi in dela v misijonu, kjer je ena glavnih prioritet skrb za otroke.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: