Nebesa pod Triglavom

Resolucija o nacionalnih razvojih programih pripoveduje o elektrifikaciji, lunaparku, kliničnih centrih, tehnoloških parkih in umetnem otoku

© Matjaž Kačičnik

Dobili bomo nov lunapark. In boljšo železnico. Pa gospodarska središča. Ne enega. Devet! Da ne bo zamere. Pa navadno avtocesto. In informacijsko avtocesto. Dva klinična centra. Enega v Mariboru, enega v Ljubljani. Da ne bo zamere. Obala se bo povečala, ker bo v slovenskem delčku Jadrana plaval umetni otok. No, ne bo plaval. Narejen bo iz odvečnega gramoza. Bo pa zelo atraktiven. In Planica, zibelka poletov, se bo spet zasvetila v vsej svoji lepoti. Skakalnice bodo plastične, keramične, postavljene pod reflektorje. Okrog bo pa stadion. Sodstvo se bo digitaliziralo. Pa zdravstvo tudi. Narodna in univerzitetna knjižnica II. bo končno zgrajena. In kulturna dediščina bo digitalizirana. E-pravosodje. E-zdravstvo. E-NUK. Na Savi bo še ena hidroelektrarna. V Krškem bo še en blok nuklearke. Pa še en blok termoelektrarne Šoštanj. Elektrifikacija! Ljubljana bo dobila sejemski, kongresni, športni turistični in rekreativni park. Kras bo dobil muzej. Cerklje ob Krki bodo dobile letališče. Novomeško gospodarsko središče bo prineslo 1.500 novih delovnih mest. Poslovno-logistično središče Phoenix v Brežicah in Krškem bo zagotovilo 2.500 kvalitetnih delovnih mest. Gospodarsko središče v Kranju bo prineslo 2.500 delovnih mest. Gospodarsko središče Perspektiva v Postojni bo prinesla 1.000 novih delovnih mest. Murska Sobota se lahko veseli gospodarskega središča OKO. Tam bo ležalo 2.000 delovnih mest. Goriška? Tam bo ustanovljenih 350 visoko inovativnih podjetij. Natanko 350. In v teh podjetjih bo delalo okrog 2.500 visoko usposobljenih in razvojno motiviranih strokovnjakov. Mariborski multimodalni logistični center bo zagotovil 2.500 delovnih mest. Gospodarsko središče Noordung na Koroškem bo prineslo najmanj 1.000 delovnih mest. Celjski Tehnopolis bo zagotovil ustanovitev 234 podjetij. Natanko 234 podjetij. Bog ne daj, da bi jih bilo 233. In 2.300 delovnih mest. Imeli bomo sklad za razvoj kadrov. In mrežo centrov za urgentno medicino.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: