Borut Mekina

 |  Mladina 39

Narava? Ne, minister Podobnik.

Politika popušča pod pritiski investitorjev in kljub nasprotovanju hidroloških služb dovoljuje celo novogradnje na rečnih brežinah, ko pride do katastrofe, pa nameni državno solidarnostno pomoč

Poplavljeni novi del Zdravilišča Laško: Sprva je vlada povozila hidrologe, ki so nasprotovali gradnji na obrežnem pasu, sedaj, ko je nastala poplavna škoda, pa obljublja pomoč.

Poplavljeni novi del Zdravilišča Laško: Sprva je vlada povozila hidrologe, ki so nasprotovali gradnji na obrežnem pasu, sedaj, ko je nastala poplavna škoda, pa obljublja pomoč.
© Zdravilišče Laško

Zdravilišče Laško je zalila voda. Iz bližnje Savinje se je razlila po skladiščih in zdraviliškem parku, prekrila je bazensko tehniko, savne in notranji bazen, pa tudi kletne in garažne prostore v novem delu objekta, ki ga še gradijo. Manjkalo je le nekaj centimetrov do poplave celotnega pritličja, s čimer bi se ponovile katastrofe iz prejšnjih let. Ko je vodstvo ta teden seštelo škodo, je prišlo do impozantne številke. Poplave so odplavile kar 1,8 milijona evrov (122 povprečnih letnih plač), ki bi jih lahko nazaj v blagajne z vstopnino prineslo šele 205.000 obiskovalcev. Popolnoma nemogoče. A k sreči bo poleg zavarovalnice pomagala tudi država. Škodo na starem in novem zdravilišču si je že ogledal gospodarski minister Andrej Vizjak, ki je novinarjem dejal: "Kar zadeva državo, bomo naredili vse, da bomo po svoji moči pri tem pomagali. Danes bomo na vladi spregovorili o možnih ukrepih."

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: