Dare Hriberšek

 |  Mladina 2  |  Politika

Vlada pod streho

Dober mesec dni potem, ko smo zaradi zadržane veljave zakona o vladi dobili okrnjeno vladno posadko, so bili minuli četrtek izvoljeni še manjkajoči štirje ministri

Pavle Gantar, Vojko Čeligoj (DESUS), Lucija Čok in Tea Petrin

Pavle Gantar, Vojko Čeligoj (DESUS), Lucija Čok in Tea Petrin
© Dare Čekeliš

Pravzaprav so trije ministri svoje delo v novi vladi že opravljali, le da je nov zakon o vladi delovno področje njihovih kabinetov po mnenju poslancev tako spremenil, da morajo znova skozi celotno proceduro, vključno s t. i. hearingom pred matičnimi odbori. V razpravi na četrtkovi plenarni seji je zaplet z novimi-starimi ministri izpostavil tudi Janez Podobnik, ki je vprašanje naslovil tudi na pravno službo DZ. Ta je z odgovorom na vprašanje, ali ministru dejansko preneha funkcija, ko se njegova funkcija formalno in vsebinsko spremeni, dala prav vladi. In sicer da mandat ministru preneha, tudi kadar se spremeni naziv njegovega ministrstva, saj ta izraža vsebino resorja. Torej je trojici 23. decembra, dan po objavi novega zakona o vladi v Uradnem listu, funkcija prenehala.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: