Ali H. Žerdin

 |  Mladina 2  |  Politika

Neznosna lahkotnost vladanja

Politični razred se je za redilno na račun davkoplačevalcev dločil v času, ko državljanom žuga s povečevanjem davčnih obveznosti, številnim socialnim skupinah pa z v varčevalnim programom

Strokovno čiščenje parlamenta

Strokovno čiščenje parlamenta

Vodstvo poslanske skupine LDS je z velikim veseljem posvojilo predlog dr. Andreja Bajuka, da bi še v tem parlamentarnem sklicu zagotovili pogoje, ko bi imel vsak poslanec svojega strokovnega sodelavca. Ker LDS po eni strani žuga z varčevalnim programom, po drugi strani pa iskreno podpira predloge, ki prinašajo povečevanje parlamentarne administracije, hkrati pa bi uresničitev tega predloga seboj prinesla negativne psihološke učinke, je težko razumeti, kaj je racionalno jedro te ideje. Predlog, da bi še v tem parlamentarnem sklicu vsak poslanec dobil svojega "strokovca", je kot čebula. Zunanji lističi te čebule govorijo, da mora parlament postati bolj strokoven, da poslanci ne zmorejo sami dovolj strokovno predelati skladovnic papirjev, da nimajo dovolj časa, da bi pripravili strokovna dopolnila in da imajo tudi v tujini poslanci na voljo ljudi, ki jim pomagajo pri študiju gradiva. Če bi vsak poslanec dobil svojega asistenta, bi goro gradiv zagotovo lažje preplezali.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: