Vanja Pirc

 |  Mladina 35  |  Politika

Strah pred neodvisnimi strokovnjaki?

Bajukova vlada je leta 2000 Svet Evrope zaprosila za neodvisno strokovno mnenje o volilnih sistemih. Zakaj se janševa ekipa v primeru RTV-zakona izogiba tej praksi?

Začetek kampanje LDS in SD

Začetek kampanje LDS in SD
© Matej Leskovšek

Minuli teden se je tudi uradno začela kampanja pred referendumom, na katerem bomo 25. septembra odločali, ali se strinjamo z novim zakonom o RTV Slovenija ali ne. Predlagateljici referenduma, LDS in SD, sta napovedali skupno akcijo, za katero naj bi porabili približno 4,5 milijona tolarjev. Pokazali sta že prve tiskane oglase. Pripravili sta tudi posebno spletno stran. V SD pravijo, da bodo na terenu postavili tudi stojnice, da bodo gotovo oglaševali na jumbo plakatih, za zdaj pa ne načrtujejo oglasov na televiziji in radiu. SNS medtem ne načrtuje nikakršne kampanje. V koaliciji, ki bo branila svoj zakon, pa napovedujejo minimalne stroške. Zakon naj bi se volilcem predstavljali zlasti na strojnicah in z letaki.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: