Vrnitev k zdravi pameti

Vztrajanje pri enotni davčni stopnji za tri ali štiri temeljne davke je politično nesmiselno in ekonomsko nelogično početje

Dr. Bogomir Kovač

Dr. Bogomir Kovač
© Arhiv Mladine

Ekonomske reforme imamo zato, da bi spremenili sedanje neugodne gospodarske tokove in pokazali na jasne razvojne perspektive države. Cilj vladnih ekonomskih reform je povečanje ekonomske blaginje ljudi. To lahko dosežemo z višjo gospodarsko rastjo in s povečano konkurenčnostjo podjetij. Reformni ekonomisti in ministrski predsednik so prepričani, da je pri tem ključna davčna razbremenitev podjetij. Če bomo znižali stroške dela in kapitala, bodo racionalni podjetniki zaposlili visoko motivirane in kvalificirane ljudi in reinvestirali svoj kapital. Toda ali zato potrebujemo sistem s proporcionalno obdavčitvijo oziroma enotno davčno stopnjo? In kaj pravzaprav razumemo s tem?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: