Vanja Pirc

 |  Mladina 31  |  Politika

Duhovnik na begu

Policija še vedno ni izsledila duhovnika Francija Frantarja, ki je obtožen pedofilije in za katerim je razpisana mednarodna tiralica, RKC pa zadeve ne komentira

Franci Frantar, obtožen pedofilije

Franci Frantar, obtožen pedofilije
© Arhiv Policije

Prejšnji teden smo v Mladini razkrili, da je med Slovenci, ki jih policija išče z mednarodno tiralico, tudi duhovnik Franci Frantar. Zakaj se je med haaškimi obtoženci in goljufi znašel tudi duhovnik? Zoper nekoč priljubljenega župnika župnije Kašelj - Zalog že nekaj let poteka sodni postopek na okrožnem sodišču v Ljubljani, v katerem ga obtožnica bremeni, da naj bi storil nadaljevani spolni napad na osebo, mlajšo od 15 let. Leta 1990 in 1991 naj bi spolno napadel deklico, ki je bila takrat stara okoli 10 let. A Franci Frantar se sojenja, na katerem bi imel možnost, da se brani obtožb, ni udeleževal. Nekajkrat se je opravičil zaradi zdravstvenih težav. Potem mu sodnih pozivov ni bilo več mogoče vročiti. Zato je bil zoper njega najprej odrejen pripor. Potem pa je bila lani za njim razpisana še mednarodna tiralica. Zakaj? Ker je Frantar, medtem ko ni bil dosegljiv, očitno odšel v tujino. Policija ga prek Interpola zdaj išče že skoraj leto dni. Nam pa je uspelo kljub temu v dokaj kratkem času izvedeti, da je Frantar zadnjih nekaj let v Malaviju, v eni najrevnejših afriških držav. Pa ne le to. Po številnih pričevanjih duhovnik, ki je v Sloveniji obtožen pedofilije, živi in dela celo v misijonu v malavijskem mestu Kasungu, kjer je ena glavnih prioritet skrb za otroke. To pa bi moral biti za policiste le še dodatni motiv za iskanje pogrešanega Frantarja.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: