Zadnji dokaz

Inflacija je ekonomski fenomen s političnimi koreninami. To pa ne pomeni, da naj problem inflacije rešuje kar gospodarstvo.

Dr. Bogomir Kovač

Dr. Bogomir Kovač
© Arhiv Mladine

Upravni odbor Trgovinske zbornice Slovenije (TZS) je prejšnji teden pozval vse slovenske trgovce in proizvajalce k dogovoru glede stabilizacije cen. V nasprotnem primeru kot skrajni ukrep predlagajo zavračanje povišanja cen dobaviteljev ali celo zamrznitev cen. Po nedavni razpravi o inflaciji v slovenskem parlamentu smo tako doživeli nov poizkus nenavadnega spoprijema z inflacijo. Razlike med obema pristopoma so pomembne in zagotovo imajo predlogi trgovcev nekaj koristnih nastavkov. Toda nadzor cen in še manj njihova zamrznitev ne moreta preprečiti inflacije, lahko pa s svojim čudaštvom ogrozita racionalnost ekonomskega sistema. Za nameček pa so bile mnoge reakcije na pobude trgovske zbornice še bolj problematične od izhodiščnega predloga.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: