Gregor Cerar

 |  Mladina 3  |  Družba

Temna plat olimpijskih iger

Organizatorji olimpijskih iger sanjajo o poletnih olimpijskih igrah iz leta 1984, saj so bile vse poznejše olimpijske igre finančni polomi

V Torinu se bo kmalu, že 10. februarja, začel največji letošnji športni dogodek, Zimske olimpijske igre 2006. Olimpijada, še posebej zimska, pa je največji športni dogodek, resnici na ljubo, le še za športne romantike in funkcionarje. Večina športnih zanesenjakov ve, da se Zimske olimpijske igre (ZOI) ne morejo primerjati s svetovnim nogometnim prvenstvom, ki se bo približno čez pol leta začelo v Nemčiji. So le nekakšna ponovitev tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih, smučanju, biatlonu in tekih, le z nekoliko bolj okrnjeno konkurenco, saj na ZOI lahko vsako državo zastopa le določeno število športnikov. TV-program pa je v tistih dneh popestren s prenosi atraktivnih zimskih športov, ki se sem pa tja znajdejo le na programih športnih tv-kanalov, kot so recimo sankanje, pa hitrostno drsanje, curling ... Edini res velik športni dogodek v okviru olimpijade je hokejski turnir, saj bodo že tretjič na olimpijskem turnirju nastopili tudi NHL-zvezdniki. Nobena hokejska velesila se noče osmešiti na ZOI in zato skušajo zbrati najboljše, kar imajo. Kanada se je izbora reprezentantov lotila v slogu Brazilcev v nogometu. Na širši seznam reprezentance, ki brani olimpijski naslov, so sprva uvrstili prek 80 igralcev. Nekaterih nastop ni zelo zanimal, nekateri so poškodovani, nekateri so mesto v reprezentanci raje odstopili mlajšim igralcem. Kljub vsemu pa Kanadi pripisujejo največ možnosti za olimpijsko zlato.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: