Miha Štamcar

 |  Mladina 38  |  Družba

Od Rudija do Janeza

Slovensko nogometno reprezentanco in slovenski nogomet je vodilna nogometna struktura pripeljala do dna, do točke, ko bo naš nogomet reševal Janez Janša

Srečanje Janeza Janše z Zahovičem, Pavlinom in Rudonjo na festivalu SDS v Strunjanu, 9. septembra

Srečanje Janeza Janše z Zahovičem, Pavlinom in Rudonjo na festivalu SDS v Strunjanu, 9. septembra
© Denis Sarkić

Po zadnjih tekmah reprezentance, po bednih izidih in še bednejših predstavah, se je v Sloveniji ustvarilo ozračje, ki bo očitno pripeljalo do zamenjave ne le selektorja Braneta Oblaka, ampak bo najverjetneje padel tudi dolgoletni predsednik Nogometne zveze Slovenije Rudi Zavrl. Je že tako, da si nogometni navijači želijo nazaj stare čase, ko so uživali v igrah zelenih fantov, v igrah reprezentance, ki jo je vodil selektor Srečko Katanec. Ko sta ga zamenjala najprej "štajerski" Bojan Prašnikar in za njim "ljubljanski" Brane Oblak, je šlo vse razmeroma hitro nazaj na stare Verdenikove pozicije. In čeprav mnogi mislijo, da je bil začetek konca zlatih časov našega nogometa prepir med našima največjima zvezdnikoma, nogometašem Zlatkom Zahovičem in selektorjem Srečkom Katancem, so v zadnjem času ravno na ta prepir že vsi pozabili. Katanec je uspešen selektor reprezentance Makedonije, ki se nikakor, kljub Prašnikarjevemu in Oblakovemu polomu, po letu 2002 ni vrnil na slovensko klop. Zahovič in še nekateri njegovi pomembni prijatelji iz zlate generacije pa vse glasneje zahtevajo Zavrlov in Oblakov odhod.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: