Pot do 11. septembra

Zakaj niti Goebbels ne bi znal tako dobro zapakirati filma o 11. septembru, kot je to uspelo republikansko-fundamentalistični kabali

Parodija na film Čas krize

Parodija na film Čas krize

Ne, Goebbels ni bil še nič. In tudi Triumf volje, himna nacistični stranki in njenemu firerju, ki jo je posnela Leni Riefenstahl, je bila le čisti propagandni amaterizem, če jo primerjamo s propagandnim blitzkriegom, ki ga je 10. in 11. septembra izvedla ameriška TV mreža ABC, sicer hči korporacije Walt Disney: kot veste, je v dveh zaporednih večerih zavrtela Pot do 11. septembra (The Path to 9/11), "dokudramo", ki dokazuje, da je za 11. september in napad na Ameriko kriv Bill Clinton. Z eno besedo: Clinton je zamočil. Če bi bil v devetdesetih v Beli hiši George Bush, se 11. september ne bi zgodil: Bush bi to vnaprej preprečil. Ne bi okleval. Ne bi taktiziral. Ko bi imel Osamo bin Ladna na muhi, bi ga likvidiral. Pika. Brez debate. Brez vprašanj. Film namreč pokaže prav to: da je imel Clinton bin Ladna na muhi in da ga je potem spustil. Ključen je prizor, ki gre takole:

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: