Knjiga / Janez Bogataj: Izbrane gostilne in restavracije 2006/2007
Založba Rokus, zbirka Prisrčnica, Ljubljana, 2006, 2980 SIT
Miha Štamcar
MLADINA, št. 49, 8. 12. 2006
Najboljših 24 slovenskih restavracij in gostiln po mnenju dr. Janeza Bogataja. Ni povsem jasno, ali gre za vrstni red (kot se mu zapiše na koncu) ali za zemljevid "boljših" jedi od Primorske do Prekmurja. Okusi so kakopak različni, od podobnih Ilovarjevih in Sršenovih zapisov pa tegale loči nekaj dodanih receptov iz posameznih oštarij.
ŽELITE ČLANEK PREBRATI V CELOTI?
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
Miha Štamcar
MLADINA, št. 49, 8. 12. 2006
Najboljših 24 slovenskih restavracij in gostiln po mnenju dr. Janeza Bogataja. Ni povsem jasno, ali gre za vrstni red (kot se mu zapiše na koncu) ali za zemljevid "boljših" jedi od Primorske do Prekmurja. Okusi so kakopak različni, od podobnih Ilovarjevih in Sršenovih zapisov pa tegale loči nekaj dodanih receptov iz posameznih oštarij.
Sicer pa klasika: Zemono, Franko in Raduha plus nekaj Krasa in prazen zemljevid jugovzhodne Slovenije. Pa še: v isti vasi bi se raje odločil za Ruj kot za Ravbarja, in če greste v Kamnik pod Krimom k Zgornjemu Kirnu, ne smete mimo Spodnjega Kirna. Pa na Rotundo smo tudi pozabili, verjetno bi bila pot predolga. Ampak, kot rečeno, okusi so različni.
+ + +