Staš Zgonik

 |  Mladina 38  |  Ekonomija

Podražitev dela

Top flop: vir Eurostat

Povprečni stroški za uro opravljenega dela so se v drugem četrtletju letošnjega leta v primerjavi z enakim obdobjem lani v Evropski uniji povečali za 3,4 odstotka. Plače in honorarji so se v povprečju povišali za 3,2 odstotka, ostali stroški, povezani z delom, pa za 3,9 odstotka. Najbolj so se stroški dela povišali v industriji (4,3 %), nekoliko manj (3 %) v storitvenem sektorju. Slovenija je po povečanju stroškov dela v obravnavanem obdobju na sedmem mestu v EU, stroški so narasli za 4,3 odstotka. Najbolj so narasli stroški dela v gradbeništvu (5,5 %). V storitvenem sektorju so se povečali za 4,5, v industriji pa za 3,6 odstotka. Po oceni Eurostata so sicer povprečni stroški za uro dela v letu 2010 znašali 22,5 evra, leto prej pa 22,1 evra.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.