Damjana Kolar

 |  Mladina 40  |  Kultura  |  1. zapoved

The Melvins

Koncert vplivne ameriške zasedbe v Cvetličarni

The Melvins

The Melvins
© Arhiv Mladine

V ljubljanski Cvetličarni bo 11. oktobra ob 20.30 v organizaciji Škuc Bube nastopila ameriška zasedba The Melvins, ki je temeljno zaznamovala in preoblikovala glasbeno dogajanje zadnjih treh desetletij. Skupina ni bila vzor le Kurtu Cobainu in Nirvani ter celotnemu “grunge” gibanju, ampak je močno vplivala tudi na druge ugledne novodobne skupine (Tool, Mastodon, Crowbar ...). Skupina The Melvins slovi tudi po svoji neobičajnosti in odstopanju od uveljavljenih glasbenih norm ter sprevračanju žanrskih stereotipov in klišejev, čeprav je v osnovi rock zasedba. Jedro sestavljata pevec in kitarist Buzz Osborne in bobnar Dale Crover, od leta 2006 pa ju dopolnjujeta še člana skupine Big Business, s katero sicer redno nastopajo skupaj.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.