Borut Mekina

 |  Mladina 40  |  Politika  |  Politika

Je superžupan lahko tudi superpremier?

Zoran Janković je pred najpomembnejšo odločitvijo v svoji politični karieri

Zoran Janković na otvoritvi novega vrtca Mišmaš v Guncljah 5. oktobra 2011

Zoran Janković na otvoritvi novega vrtca Mišmaš v Guncljah 5. oktobra 2011
© Borut Krajnc

Zoran Janković je bil ena od najmočnejših političnih figur na levici že pred tremi leti, ko je kot župan Ljubljane pokroviteljsko združil Socialne demokrate, Liberalno demokracijo in stranko Zares. Njegova javna podpora je bila zadnji teden pred parlamentarnimi volitvami leta 2008, ko je kazalo, da bo SDS Janeza Janše vnovič relativni zmagovalec, odločilna za zmago Boruta Pahorja. Sedaj, po treh letih preizkušnje in po razočaranju z bivšimi koalicijskimi strankami, se žogica očitno vrača nazaj - k »očetu« Jankoviću. Ta se je sedaj znašel pred verjetno najpomembnejšo dilemo v svoji karieri: Ali naj gre v boj za mesto predsednika vlade? In ali je odličen župan lahko tudi odličen premier?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Avgust Majerič, Maribor

    Je superžupan lahko tudi superpremier?

    Ob piscu tega članka si podobno vprašanje zastavlja tudi veliko Slovencev. Bojim se, da smo v zmoti. Vse, kar je super, je bilo in bo made in USA ali vsaj Hollywoodu. Tudi vse superkrize skupaj s sedanjo, so made in USA. Mi si bomo lahko lastili le predikat superneumnost, ki jo počenjamo na političnem področju, ko iščemo enkrat superlevičarja ali superdesničarja, ki naj naš državniški voz izvleče iz dreka, v... Več