Borut Mekina

 |  Mladina 41  |  Politika

Petku kampanja podarjena

Še ena brezplačniška

Oglasna priloga za koroškega poslanca Petka

Oglasna priloga za koroškega poslanca Petka
© Arhiv Mladine

Miro Petek, poslanec SDS, se je v parlamentarni razpravi o brezplačnikih ta teden pokesal. Priznal je, da je leta 2008, pred zadnjimi parlamentarnimi volitvami, pri podjetju Progresija, ki je izdajalo oba brezplačnika, Slovenski tednik in Ekspres, naročil in plačal oglasno prilogo Petek. »Res je,« je dejal Petek, »s Progresijo sem bil dogovorjen, da mi je natisnila časopis, osemstranski časopis z imenom Petek, izšel je v petek, teden pred volitvami, zanj sem iz svojega žepa plačal okoli 1200, 1300 evrov, ne vem več točno, ker je bilo to pred tremi leti.« Denar, se je še pošalil Petek, je prišel iz njegovega žepa in ne iz Patrie, težava pa naj bi bila po njegovem zgolj ta, ker je bil kot naročnik naveden on, ne pa stranka SDS, ki je imela odprt volilni račun.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Dejan Kaloh, Maribor

    Petku kampanja podarjena

    Novinar Borut Mekina spet povzema mariborskega »fotografa« Marka Pigaca, ko ta trosi nebuloze v povezavi z mano in »prosjačenjem Walterja Wolfa za milijon evrov«. Naj še enkrat ponovim: nikdar nisem imel namena izdajati kakšnega tednika, še najmanj s finančno pomočjo Walterja Wolfa. Do sedaj sem izdajal samo vedno bolj uspešen spletni portal Politikis. Več

  • Marko Pigac, Agencija MP Produkcija, Šentilj

    Petku kampanja podarjena

    Resnično se nimam namena javno prerekati z Dejanom Kalohom (in to sem mu tudi povedal), ki na spletišču, izvzemši tiste intervjuje, ki jih je počel sam s sabo, velja za »Attention Whore« (tako ga označuje blogerka Simona Rebolj - zapis vreden branja) in kukavičje jajce (označba v medijih, ko je izdal Pečetovo Lipo). Več