28. 10. 2011  |  Mladina 43  |  Kultura  |  Dogodki

5. Bienale vidnih sporočil Slovenije

Otvoritev razstave in podelitev Brumnovih nagrad. Narodna galerija, Ljubljana.

Katja Nared, avtorica bloga Pepermint

© Tjaša Zajc

“Zelo me veseli, da je veliko Brumnovo nagrado prejel oblikovalec mlajše generacije. Aljaž Vindiš je skupaj z zagnano in prodorno ekipo pri študentskem časopisu Tribuna dokazal, da merilo dobrega oblikovanja niso leta in izkušnje, temveč dobra ideja, kreativna izvedba in močno sporočilo. To vsakič znova dokazujejo tudi fantje iz ZEK Crew-ja, ki me navdušijo z vsakim projektom. Skratka, odlična dela, zanimiv izbor in predvsem krasen ambient za pregledno razstavo domačega oblikovanja.”

Mina Arko, oblikovalka

© Tjaša Zajc

“Mislim, da se raven slovenskega oblikovanja vzdržuje prav z dogodki, kot je Bienale vidnih sporočil Slovenije. Napredek je opaziti predvsem pri oblikovanju črkovnih vrst, kjer kakovost in število dobrih prijav kar eksponentno rasteta. Vidnost in prepoznavnost dogodkov, kot so Bienale vidnih sporočil Slovenije, Bienale industrijskega oblikovanja, Mesec oblikovanja in Bienale neodvisne ilustracije, sta pomembni za oblikovalsko stroko, ki v Sloveniji vztrajno išče svoj prostor.”

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.