|  Mladina 43  |  Kultura  |  Revolver

Revolver

Najboljše oblikovanje - V Narodni galeriji v Ljubljani si lahko v okviru 5. Bienala vidnih sporočil Slovenije še vse do 27. novembra ogledate izstopajoča dela, ki so jih slovenski oblikovalci ustvarili v zadnjih dveh letih. Kot veleva tradicija, so na bienalu podelili tudi Brumnove nagrade, naša najvišja strokovna odličja za oblikovanje. Mednarodna žirija je veliko Brumnovo nagrado tokrat podelila študentskemu časopisu Tribuna avtorja Aljaža Vindiša. Tribuna je slavila tudi v kategoriji najboljše oblikovanih revij in časopisov, nagrajena pa je bila tudi Vindiševa črkovna vrsta Tribunal. Med nagrajenci so še prejšnji dobitniki velike nagrade, skupina ZEK (oglasi), ter Žiga Aljaž (logotip), Jagoda Jejčič (dopisne tiskovine), Primož Pislak (celostna podoba), Luka Mancini in Katarina Mrvar (plakat), Primož Pislak (knjižni ovitek), Radovan Jenko, Jure Kožuh in Tanja Semion (katalogi in monografije) ter Ivian Kan Mujezinović, ki je dobil nagrado za najboljše oblikovano knjigo (gre za delo Mnemosino – Čas ljubljanskega grafičnega bienala), sicer pa je tudi soavtor Mladinine podobe.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.