Jure Erznožnik

 |  Mladina 44  |  Svet

Francoska “kampanja resnice”

V več državah, kjer bodo imeli v kratkem volitve, naj bi zmagali kandidati, ki bodo govorili resnico

Francoskemu predsedniku javnomnenjske raziskave za volitve prihodnje leto že dolgo ne obetajo ponovne izvolitve, a trendi so se prejšnji teden občutno obrnili. Ni rečeno, da za dolgo, nenadni rasti priljubljenosti je botroval televizijski nagovor državljanov minuli četrtek. Uro in pol trajajoči pogovor z novinarjema je pred sprejemnike priklenil 12 milijonov gledalcev, kar 55 odstotkov jih je pozneje v anketi menilo, da je bil predsednik prepričljiv. Tisti del pogovora, v katerem se je dotaknil reševanja krize, pokojninske reforme in delovanja nemško-francoske naveze, je prepričal skoraj 70 odstotkov gledalcev. Ko je spregovoril o načrtih za drugi mandat, je odstotek prepričanih znatno upadel. Za svojega socialističnega tekmeca Françoisa Hollanda je dejal, da kot kandidat sistema ne more zmagati, saj naj v sodobni Franciji ne bi zmagal še noben strankarski éléphant; tako mediji pogosto poimenujejo veljake posameznih strank.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.