Damjana Kolar

4. 11. 2011  |  Mladina 44  |  Kultura  |  1. zapoved

Kdo je naslednji?

Slovenska premiera novega performansa Janeza Janše

© Arhiv Maske

Po odmevni premieri, ki je bila 14. oktobra v Kulturnem centru Inkonst v Malmu na Švedskem, se bo 6. novembra ob 20.00 v ljubljanskem Cankarjevem domu zgodila še slovenska premiera performansa Kdo je naslednji?, ki ga je zasnoval performer Janez Janša. Njegovo novo delo, ki odpira vprašanja o odgovornosti posameznika v sodobni družbi v povezavi z dokumentarnim in fikcijskim pristopom, je sestavljeno iz filma, glasbe in koreografije ter ustvarja polje, v katerem se veliko igralcev in tudi gledalci pogajajo o dejanju. Za koncept in režijo je poskrbel Janša, za dramaturgijo Simona Semenič, kot ustvarjalci in izvajalci pa sodelujejo Adriano Wilfert Jensen, Boštjan Narat, Jelena Rusjan, Irena Tomažin, Vito Weis, Grega Zorc in Nataša Živković. Performans je nastal v produkciji Maske Ljubljana in koprodukciji s Tanzquartierjem z Dunaja in Inkonstom iz Malma.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.