18. 11. 2011  |  Mladina 46  |  Kultura  |  Dogodki

Otvoritev 22. Liffa

Festivalski štart s filmom Policist (The Guard), Cankarjev dom, Ljubljana

© Osebni arhiv

Miša Molk, varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija

“Teh enajst dni Liffa se bom brez slabe vesti zadevala. Otvoritev je bila sicer lahkotna. In dobra izbira. Najprej odlični Zrnec in potem Policaj. Skoraj vedro, optimistično. Že naslednji dan pa se pogreznem v zgodbe brez nasmeha, ampak prav tako močne in očiščujoče. To, da se v filmu pozabiš, je fajn, raje pa ga zapustim voljna, mehka, pivnjajoča. Po vsakem filmu se mi zdi vse možno. Zato tudi hodim na Liffe. Da se vzdramim ob zgodbi, začutim v sliki, ustrašim ob zvoku. Da se spomnim nase.”

© Osebni arhiv

Igor Gajič, programski direktor TV3

“Zelo sem užival. Najprej pri točki Jurija Zrneca, ki se je mojstrsko vživel v nekaj antoloških filmskih prizorov ob spremljavi izvrstnega glasbenika Janeza Dovča. Tudi film Policist me je nekajkrat kar pošteno nasmejal. Zanimivo je bilo videti tudi slovenski obraz, gospodično Katarino Čas, nastopiti ob boku z igralci svetovnega formata, kot sta Brendan Gleeson in Don Cheadle. Je pa po moje zaigrala najtežje ‘zaigriv’ lik v filmu. Kar se samega festivala tiče, pa še na vekomaj veke. Čestitke vztrajnosti in trudu organizatorjev.”

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.