Vanja Pirc

 |  Družba

Zbirajmo sličice: Nova koda za igrico Volitve 2011

Še tretja predvolilna pomoč za sodelujoče v Mladinini Facebook igrici

Le še dva dneva nas ločita od predčasnih parlamentarnih volitev, prvih v slovenski zgodovini, in s tem nov zagon dobiva tudi Mladinina igrica Volitve 2011, v kateri zbiramo sličice vidnejših politikov, ki so se podali v boj za poslanske sedeže.

Spletna igra, ki jo je zasnovalo podjetje Baltazar Labs in v kateri je mogoče sodelovati prek spletnega družabnega omrežja Facebook, je doslej pritegnila več kot 1800 uporabnikov. Med tistimi, ki s sličicami polnijo svoje virtualne albume, je tudi nekaj politikov, tudi tistih, ki jih najdemo na sličicah.

V zadnjih dnevih je že kar nekaj uporabnikov napolnilo albume, tudi ob pomoči kod, ki jih je svojim bralcem v zadnjih tednih podarila Mladina. Paketek sličic z aferaško tematiko je še vedno možno dobiti s kodo #si2011, paketek z vplivnimi osebnostmi, ki na tokratnih volitvah ne sodelujejo, pa s kodo #volitve. Danes vam poklanjamo še tretjo predvolilno pomoč v obliki kode. Kakšna je, lahko preverite, če v ustrezno rubriko v igrici (nahaja se v njeni rubriki Trgovina) vtipkate zapis: #iskani.

Ker je igra Volitve 2011 nagradnega značaja, smo tekmovalcem, ki so se najboljše odrezali v prvih dveh tekmovalnih tednih najboljšim zbirateljem že podelili nekaj nagrad. Vsi zbiratelji spletnih sličic bodo sodelovali tudi v nagradnem žrebanju, ki se obeta na volilni dan, 4. decembra, in v katerem bomo podelili glavne nagrade, trimesečne naročnine na publikacije podjetja Mladina, revije Mladina, Global in Monitor. Žrebali bomo šele po zaprtju volišč, ko bo sestava novega parlamenta zapečatena.

Igrice pa kljub temu z volitvami še ne bo konec. Ostanite z nami tudi po 4. decembru, saj pripravljamo še kakšen dodatni zaplet.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.