Marjan Horvat

16. 12. 2011  |  Mladina 50  |  Politika

Čas za nov premislek

Prava alternativa je ostala zunaj parlamenta

Kam bo odplesal TRS?

Kam bo odplesal TRS?
© Borut Krajnc

Po minulih volitvah so zunaj parlamenta ostale nekatere stranke, ki ponujajo dejansko alternativo sedanji politični opciji levega in desnega pola. Mednje sodijo TRS, stranka Zares in SMS - Zeleni. V programskih izhodiščih omenjajo alternativno paradigmo razvoja, ki temelji na socialni, zeleni in trajnostni politiki, na neposredni demokraciji in na aktivnem državljanstvu. So pa skupaj zbrale manj kot štiri odstotke glasov, kar pomeni, da jim niti združenim ne bi uspelo prestopiti parlamentarnega praga.

Do naslednjih volitev se bodo spoprijemale z različnimi težavami, najprej s finančnimi (te bodo najbolj udarile LDS, ki se prav tako ni uvrstila v parlament, njen dolg pa znaša milijon evrov).

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.