Jurij Gustinčič

Jurij Gustinčič

16. 12. 2011  |  Mladina 50  |  Pod črto

Presenetljive nepresenetljivosti

Temu se upiram leta in leta, toda ob naših zadnjih volitvah sem se znašel v zadregi

Poklicni, še posebej dolgoletni kolumnist se težko upre skušnjavi, da ne bi ob opisanem dogodku poiskal kake ali pa celo več zgodovinskih, literarnih ali kakšnih drugih vzporednic in jih zmagoslavno vtaknil v besedilo. Tekst naj bi tako dobil neko globino. Temu se upiram leta in leta, toda ob naših zadnjih volitvah sem se znašel v zadregi. Zazdelo se mi je nemogoče, da to pot ne bi omenil vzporednice, ki se mi vsiljuje od prvih trenutkov po objavi izidov. Tistih trenutkov, ko je denimo nacionalna televizija kakšnih deset minut pred objavo izidov prikazala zbiranje častitljive gospode – res so bili skrbno oblečeni, gospodje in gospe z desnice, verujoč v razumljivo neizogibnost zmage, ki pa ni prišla. Napovedovalci so morali nenadoma sporočiti, da se je zgodilo nekaj presenetljivega!

Zmagal je tisti napačni, ki so mu vsi vnaprej, sicer res na podlagi skrbno zbranih števil, prisojali drugo mesto. Ali si je zaslužil vsaj to?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.