Peter Petrovčič

23. 12. 2011  |  Mladina 51  |  Politika

Bivši minister proti ministrstvu

Mate se ne namerava odreči že pridobljenim privilegijem

Dragutin Mate

Dragutin Mate
© Borut Krajnc

Ko je SDS leta 2008 na parlamentarnih volitvah izgubila oblast, so se končali tudi številni privilegiji. Notranji minister v Janševi vladi Dragutin Mate pa še vedno vztraja. Potem ko je prijemal celoletno nadomestilo za brezposelnost, zdaj državo toži, ker se želi vrniti na staro delovno mesto na obrambnem ministrstvu, in tudi sedem let po odhodu z ministrstva še vedno živi v službenem stanovanju.

Mate meni, da bi mu država morala omogočiti, da se po volitvah spet usede na svoj stol na obrambnem ministrstvu, ki pa ni bil več prost. Zato je zoper državo vložil tožbo na delovnem in socialnem sodišču, a jo izgubil tako na prvi kot na drugi stopnji. Obljublja, da bo šel do konca, na vrhovnem sodišču je vložil zahtevo za revizijo postopka, če mu ne bi uspelo v Sloveniji, pa napoveduje tožbo pred Evropskim sodiščem za človekove pravice.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.