Bernard Nežmah

Bernard Nežmah

23. 12. 2011  |  Mladina 51  |  Pamflet

Fiasko

Igralec, ki je izgubil z najboljšimi kartami

Kako je mogoče, da je mož, ki je dobil največ poslancev, imel podporo aktualnega ter bivšega predsednika države, imel najbolj premišljeno propagando volilne kampanje, bil deležen znatne medijske simpatije, kako je lahko timski igralec par excelence, kot se je sam predstavljal, izgubil glasovanje za predsednika parlamenta? Kako je lahko iz najverjetnejšega na en mah postal manj verjetni mandatar? - Najkrajšo razlago je podala poslanka Ljudmila Novak: „Pozabil je šteti!“

A kaj se je v resnici zgodilo? Pred poslanci sta se na inavguralni seji znašla dva predsedniška kandidata: Maša Kociper in Borut Pahor. Še pred tremi meseci bi se takšna tekma zdela absurdna: resda manj priljubljeni premier, ki pa je bil poslanec že od prvih demokratičnih volitev, vmes tudi predsednik državnega zbora, v bitki z anonimno protikandidatko. Kaj se je vmes spremenilo, da je ta spopad postal realen? Eno samo dejanje - Lista Zorana Jankovića je postala relativni zmagovalec parlamentarnih volitev. In njen vodja se je začel obnašati kot gospodar.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.