Saša Eržen  |  foto: Saša Eržen

 |  Mladina 51  |  Kultura  |  Hudo

Čas za pravi čaj

DemocraTea

Bi spili čaj z Angelo Merkel? Kaj pa s Freudom, z Gandijem, Elvisom, Einsteinom, Diegom Maradono ali Donatello Versace? Vse naštete – in še nebroj drugih – lahko potunkate v vrelo vodo, pa vam ne bodo nič zamerili. Firma Donkey Products iz Hamburga znane osebnosti ponuja kot nosilce čajnih vrečk, v tematskih kompletih po pet.

Očajani so britanska kraljeva družina, glasbeniki, filmski zvezdniki, nori slikarji, izbrani nobelovci, bivši predsedniki ZDA, znameniti Avstrijci, slavni Francozi, nemški kanclerji, borci za mir, nogometne legende itd. S kompletom, ki se imenuje DemocraTea, si lahko na primer privoščite čajanko z vodilnimi evropskimi politiki in enim ameriškim predsednikom; to so Barack, Angela, Nicolas, Vladimir in Silvio, ki je medtem že izstopil iz druščine in se lahko dejansko svaljka po domačem džakuziju. Ker je v vrečkah mešanica črnega čaja vrste asam, priporočajo tri- do petminutno namakanje politikov. Nekaj znamenitežev izdelujejo tudi v večjih formatih, primernih za čajnike.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.