Vanja Pirc

 |  Mladina 51  |  Družba

Trenirke, Urška in policist s solzivcem

Kako so viralne objave zaznamovale leto 2011

Pepper Spraying Cop napada Beatle

Pepper Spraying Cop napada Beatle
© Arhiv Mladine

V nedeljo, 11. decembra, se je na nacionalni televiziji zgodil precedens: eden od nastopajočih je ves čas oddajanja v živo preživel v trenirki, pa ni šlo za športno oddajo. Trenirko je oblekel Jonas Žnidaršič, s svojo opravo je gledalcem sporočal, da nasprotuje nestrpnosti, ki jo je zoper »trenirkarje« zasejal zapis na spletni strani SDS.

Jonasov manever je vreden pozornosti tudi zato, ker je pobuda, ki je Slovenijo za nekaj časa spremenila v eno samo veliko trenirko, vzklila le nekaj ur pred njegovim nastopom. Na Twitterju je v žgoči debati padel predlog, da se vsi, ki nasprotujejo diskvalifikaciji posameznih skupin ljudi, protestno oblečejo v inkriminirana oblačila in se ovekovečijo na fotografiji. Usul se jih je cel plaz, dan zatem pa je bil tudi trenirkarski javni shod proti nestrpnosti. Slovenska mini revolucija ni imela epskih razsežnosti, je pa pokazala, kako vplivne so lahko ideje, ki kot virus zaokrožijo prek interneta.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.