GRK

© Bert Ritoplune

© Tjaša Zajc

© Bert Ritoplune

Trije mali so se zbrali,
da bi družno premagali
dva od borbe pošvedrana
sprta stara velikana

A ko prvi velikan
je zasedel levo stran
in je drugi velikan
še od desne stopil v bran,
so ti trije mali vmes
videli, da gre zares
in ponižno, v tišini,
občepeli na sredini.

Nauk: Med borbo z velikani
dobro stati je ob strani.

Spesnil Lovro Matič

DOBRODOŠEL V KLANU

Poroča BETI TRTOREBRO, fotografira BERT RITOPLUNE

Vodja klana Milan Kučan in Gregor Virant, bodoči up klana

Vodja klana Milan Kučan in Gregor Virant, bodoči up klana

Če se bo Gregor Virant odločil in pristal v koaliciji z Zoranom Jankovićem, ga čaka še lepa prihodnost. Prej ali slej bo lahko prilezel na vrh. Če je to uspelo Borutu Pahorju, ni hudič, da ne bi še njemu. Pri Janši pa bi bil le večno drugi, tako kot Kardelj ob Titu. In če je bil lahko njegov tast Miha Brejc dolga leta v klanu, bo v njem zagotovo zdržal tudi sam.

Za splošnocivilizacijske vrednote!

Po ugotovitvah NSi brez odločitve za več resnice v Sloveniji ne bo koalicije

Preverja posebni dopisnik Dick Ammos

Za domovino z Ljudmilo Novak naprej!

Za domovino z Ljudmilo Novak naprej!
© Bert Ritoplune

Predsednica NSi Ljudmila Novak je po sestanku morebitnih koalicijskih partnerjev povedala, da se v mnogih stvareh strinjajo in da možnosti oz. izhodišča za prihodnje sodelovanje so. Hkrati pa Novakova ugotavlja, da »odločitev za več resnice v Sloveniji« še ni polno zaživela.

Člani NSi so namreč opazili, da se je v sam vrh lestvice Naj 10 v slovenskih knjigarnah (za preteklo leto jo pripravlja Združenje knjigotržcev, ki deluje v okviru Zbornice založništva, knjigotrštva, grafične dejavnosti in radiodifuznih medijev) uvrstilo delo Jožeta Pirjevca Tito in tovariši, kar je po njenem mnenju v neskladju z evropskimi in splošnocivilizacijskimi normami.

Po prepričanju Ljudmile Novak je poimenovanje knjige po Titu za marsikoga žaljivo, zato je predsednica NSi k razmisleku pozvala vse predsednike bodočih koalicijskih strank, župane in svetnike v občinah, kjer še prodajajo knjige, ki nosijo Titovo ime, da le-te javno zažgejo na grmadi in se tako »odločijo za civilizacijsko vrednoto, ki se ji reče resnica in na njeni osnovi odstranijo imena zločincev iz naslovov naših knjig ter tudi njihove avtorje«. Materialni stroški, ki bi ob tem nastali, so po njenem mnenju zanemarljivi v primerjavi z moralno škodo, če knjiga nosi ime po zločincu.