Goran Kompoš  |  foto: Miha Fras

 |  Mladina 2  |  Kultura  |  Dogodki

Tamburice in (ustne) melodike

Ponovoletno potikanje po Metelkovi

Posebnost zasedbe True so tamburice, občinstvo v  prvih vrstah pa je od začetka do konca vztrajalo v mosh-pitu.

Posebnost zasedbe True so tamburice, občinstvo v prvih vrstah pa je od začetka do konca vztrajalo v mosh-pitu.

Prvi ponovoletni teden v Ljubljani tudi letos ni presenetil s koncertno ponudbo. Za vse, ki ne zdržijo brez glasbenih dogodkov, je rešilni obroč ponujala le Metelkova, pa še tam se je vse skupaj zgodilo na petkov večer. Ljubitelji funka in soula so v Gala hali lovili Zeleno sonce, dubberji in reggaejaši so Jah-a slavili na Dublabu v Channel Zeru, glavoloputarji pa so pretres poiskali v Gromki. Slednja, žanrsko sicer zelo raznolika dogodka, sta bila izvrstna priložnost za preverjanje tega, kako se ob težkih udarcih zabavajo pripadniki dveh zelo specifičnih plemen.

Najprej je zaropotalo v Gromki. Ugibanja o tem, kaj točno smo slišali, bomo pustili odprta, ne nazadnje se glede precej nepomembnih mikrožanrskih posebnosti ni uspelo zediniti niti najbolj gorečim poznavalcem. Slišali smo pač kopico metalskih in obmetalskih muzik, v te pa so se priložnostno prikradli elementi etna, punka in še česa. Brežiški ekstremneži Dickless Tracy so po standardnih nastavkih grindecora, thrash in death metala poropotali le v zaključku, uvodoma pa so predvsem raztegovali rife.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.