666

 |  Kultura

Danes: Smrt v nekem filmu

666 Productions in Strup Produkcija vabijo na večer kratkih avtorskih filmov Tomaža Gorkiča v Kino Šiška

Idilični kader iz Verige mesa.

Idilični kader iz Verige mesa.
© Arhiv Mladine

666 Productions in Strup Produkcija danes, 28. januarja 2012 ob 20h, vabijo v Kino Šiška na 'Smrt v nekem filmu ali Chicken of Death', večer kratkega avtorskega filma Tomaža Gorkiča, ki je rojen v prvi polovici sedemdesetih let preteklega tisočletja, mednarodno priznan in večkrat nagrajen ter cenjen filmski ustvarjalec pogrošnih stvaritev v gibljivih slikah.

Po nekaj letih milozvočnega ustvarjanja poetike sedme umetnosti je s pomočjo razsvetljenih sodelavcev svetovno priznane 666 Productions in Strup Produkcije ustvaril novo še nikoli videno in slišano filmsko stvaritev, imenovano 'Med mano, tabo in bogom'. Razsežnosti zgodbe in filmske poetike same, novega zaklada vizionarskega Tomaža Gorkiča je moč primerjati le s samim tvorcem osebno. Sta bila Adam in Eva belca?

Tega neprecenljivo nadarjenega avtorja ste lahko spoznali že z neopisljivimi, obilno nagrajenimi in vrhunskimi umotvori kot so: 'Zadovoljstvo' (neznosna vročina in naključno srečanje dveh znancev v lokalu), 'Sendvič' (nova natakarica in lokalni nastopači), 'Zeleni dim' (hašišarja, alkoholik in marihuana iz Krškega), 'Veriga mesa' (človek – človeku – meso), 'Dvigalo' (naključna potnika v dvigalu, ki se nepričakovano pokvari med nadstropji) in zdaj še 'Med mano, tabo in bogom', ki bo v družbi slednjih prikazan na ekskluzivni premieri v priznanem ljubljanskem hramu kulture, Kinu Šiška, v soboto 28. januarja 2012 ob 20h.

Bodite torej priča slovenskemu žanrskemu filmu, ki ni socialna drama, temveč horror in thriller! Na taisti večer manifestacije visoke kulture bo pred projekcijami nastopila še frakcija kontroverzne in že skorajda groteskne gledališke skupine Dejmo Stisnt Teater z najnovejšo dramsko uprizoritvijo, iskrivo imenovano '666 Productions: V krvi'.

Po projekcijah tega čistega vizualnega zlata bo visoko raven kulture zavesti nadgradil še intelektualno gostujoči umetnik DJ Fastfood. DJ Fastfood si je sposodil ime od junaka primitivne igrice, ki jo je našel v svojem prvem računalniku, saj lepo opredeljuje vse, kar ga žene, da sebi in drugim vrti muziko. Seveda od hitre prehrane ni pričakovati globljih dognanj, zato pa toliko več kalorij in nasičenih maščob; in če v recept vmešamo še kanec patetike, pest kiča ter zajemalko humorja, bo mera prava za rupurut.

Ker Fastfood tokrat ozvočuje Chicken of Death večer, ki utegne v Šiško zvabiti ljudstvo raznorodnih glasbenih preferenc, se bo še posebej potrudil, da bo ustregel vsem in nobenemu obenem, zato tja ne hodite neoboroženi. Pridite vsaj z bedrcem ali perutničko. Mimogrede, za nerazsvetljene: Gorkičeva horror 'Veriga mesa' je na 6. Trash Film Festivalu v Varaždinu prejel nagrado zlata motorka v kategoriji grozljivke.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.