Stanka Prodnik

3. 2. 2012  |  Mladina 5  |  Kultura  |  TV

Temna stran demokracije

O tem, kako nas je Tadej Toš spomnil na ustavo

Tadej Toš v črtomirki in majici, kakršno je občinstvu pokazala tudi smučarka Tina Maze

Tadej Toš v črtomirki in majici, kakršno je občinstvu pokazala tudi smučarka Tina Maze
© Marko Pigac

V soboto so se tudi uradno uresničile naše najbolj temačne more, ki so nas mučile vse od padca vlade septembra lani. Princ teme je v živem prenosu iz državnega zbora obljubil, da bo spoštoval ustavna določila. Ni pa recimo omenil, da bo spoštoval zakone, nehal ponarejati dokumente ali da bo nehal spodbujati k sovraštvu do manjšin.

A koalicijskih partnerjev, ki so si izpogajali bistveno slabše položaje, kot bi si jih morda v kakšni drugi kombinaciji (da ne omenjamo, da bo trojanski konj Virant mirno pustil, da SDS prevzame notranje ministrstvo, pod katero želijo premakniti tožilstvo), to nič ne moti. Biti v istem čolnu kot ljubljeni vodja je vendarle čast, pa četudi s tem podpišeš članstvo v skoraj kriminalni, zagotovo pa moralno sporni združbi.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.