Tjaša Zajc

 |  Mladina 6  |  Družba

Lepo je biti učitelj

In potovati na stroške šole

Utrinek z učiteljske ekskurzije v Maroko (s spletne strani Zavoda RS za šolstvo)

Utrinek z učiteljske ekskurzije v Maroko (s spletne strani Zavoda RS za šolstvo)
© www.zrss.si

Zavod za šolstvo je v zadnjih treh letih izpeljal tri strokovne ekskurzije v tujino, in sicer v Maroko, Vietnam in Kambodžo ter Iran. Prihodnji teden bodo učitelji potovali v Južnoafriško republiko (JAR). Iz Domžal je največkrat potoval kar gimnazijski ravnatelj Primož Škofic. Bil je v Vietnamu, za kar je šola prispevala 2399 evrov, v organizaciji društva ravnateljev je obiskal Irsko, kar je šola sofinancirala z 906 evri, lani je potoval v Maroko, sofinanciranje šole je znašalo 709 evrov. Na potovanje v JAR odhaja skupaj s sodelavkama, vsakega bo šola sofinancirala s 1700 evri. To niso vsa potovanja: ravnatelj je bil lani tudi v Istanbulu, kamor so zaposleni odšli na sindikalni izlet v organizaciji sindikata šole; udeležilo se ga je dvanajst delavcev šole.

Vse skupaj precej spominja na poceni počitnice, saj od 40 do 70 odstotkov stroškov potovanj v tujino poravna šola. Drugo prispevajo udeleženci. Pri potovanjih v tujino Zavod za šolstvo izbere turistično agencijo, izleta pa se lahko udeležijo tudi družinski člani udeležencev in za to plačajo polno ceno.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.