Patria: Sestanek v Hotelu Lev

Tudi v letošnji 6. številki revija Mladina nadaljuje s podtikanji in lažmi v zvezi z mano in zadevo Patria. V članku »Patria: Sestanek v hotelu Lev«, ki je opremljen s sliko mene in mojega odvetnika, piše, da je H.W. Riedel v Avstriji obtožen, da je 15.februarja 2007 z avtom pripeljal v Slovenijo 900.000 evrov »posebnega bonusa«, namenjenega tudi stranki SDS, ki naj bi ga izročil meni. Poleg elektronske pošte (?) naj bi bil po mnenju Mladine dodaten dokaz za to navedba v slovenskem obtožnem predlogu, da obstajajo fotokopije blagajniških računov za plačilo parkirnine v garažni hiši Trdinova dne 15.2.2007, 16.2.2007, plačilo gostinskih storitev v hotelu Lev dne 16.2.2007 ter plačilo cestnine na slovenskih avtocestah.

V slovenskem obtožnem predlogu je med množico ostalih dokumentov res predlagano, da se naj na sodišču prebere tudi navedba o plačilu parkirnine v garažni hiši Trdinova v januarju in februarju 2007 in plačilu gostinskih storitev v mesecu januarju tega leta (stran 8 obtožnega predloga). Vendar pisec Borut Mekina mirno ponaredi dva datuma ter zapiše, da je bilo eno parkiranje 16.2.2007, čeprav piše v obtožnem predlogu, da je bilo dne 16.1.2007, gostinske storitve v hotelu Lev pa, da so bile 16.2.2007, čeprav piše, da so bile 16.1.2007! Mimogrede: vprašanje je, če je tudi datum 15.2.2007 za parkiranje v obtožnem predlogu pravilno naveden?

Kar se tiče denarnih tokov, bi morali biti vsi datumi v zvezi z njimi po 6.2.2007, ko naj bi bil denar od Patrie nakazan H.W. Riedlu. Sprva sem bil v odredbi za preiskavo obtožen, da naj bi 7.2.2007 odpotoval k Riedlu na Dunaj po denar, ker naj bi ta po elektronski pošti javil na Finsko, da ga nujno potrebuje, ker da sem na poti ponj. Ko se je po ustreznem preverjanju tudi mojih urnikov izkazalo, da v februarju 2007 nisem bil na Dunaju in ko je tudi Riedel na policiji izpovedal, da nisem prišel ponj na Dunaj, so v obtožnem predlogu spremenili obtožbo iz prejemanja darila, kar naj bi se zgodilo v letu 2007, v prejemanje oz. dajanje obljube denarne nagrade, kar naj bi se dogodilo dve leti prej, v letu 2005. Zato je tudi blažja obtožba in zanjo ni pristojno okrožno sodišče, pač pa okrajno.

Zaradi mene je lahko H.W. Riedel 15.2.2007 in še stokrat parkiral v garažni hiši Trdinova. Dejstvo je, da mi nikoli ni dal kake denarne obljube ali denarja! To pravi tudi sam, še več, trdi, da je denar izročil nekemu Azijcu, visokemu državnemu uradniku. Če bi bil kakršenkoli dokaz za to, da takšna verjetnost obstaja, bi bil jaz tega obtožen. Tudi v Avstriji česa takšnega nisem obtožen, menda sem tam predviden kot priča.

Zato je skrajno zavržno dejanje trditev Mladine, da so ti (tudi ponarejeni) datumi o nekem parkiranju in kosilu v hotelu Lev »še dokaz več«, da Patria ni le poizkušala podkupiti stranko SDS oziroma Janeza Janšo, ampak da je denar v resnici prišel v Slovenijo. En sam Riedlov parkirni listek z dne 15.2.2007 naj bi bil »dokaz več«?!

Do grla sem sit teh medijskih »umorov na obroke«, ponarejanja in izmišljotin! Kaže, da so se posredniki hvalili po elektronski pošti, da imajo podporo Janeza Janše in mene, ter da rabijo denar za SDS. Zakaj mene? Sem res tako pomemben? Očitno da, saj so do skrajnosti napihovali mojo pomembnost, prilepljali so mi, da sem bivši minister za obrambo, poslanec, sekretar stranke SDS, vodja obveščevalne službe in tako dalje - v času, ko nisem bil ničesar od naštetega. Potem ko sta Mladina in Delo objavila izbor posameznih dokumentov in jih opremila s podtikanji in izmišljotinami, je to povzela televizija, ki je zgodbo dopolnila s slikami in puščicami aktovke z denarjem. Pri gledalcih, ki Dela zvečine ne berejo, Mladino pa še manj, je to ustvarilo porazen vtis, ki ga ni mogoče kar tako izbrisati.

Na sodišču naj se zvrste vse priče in predlože se naj vsi »dokazi«, da se bo jasno izkazalo, kot se kaže že po dosedanjih razpravah, da je vsa obtožba, vsaj kar se tiče slovenskih državljanov, v tem procesu v celoti izmišljena in skonstruirana in je služila težnji po odstranitvi Janeza Janša iz političnega prizorišča.

Nekaj pa le želim in pričakujem tudi od nove vlade: da ugotovi, kdo od bivših ministrov je naročil in kdo od visokih državnih uradnikov je to storil - uradnik si brez naročila tega ne upa narediti - da sta Dejan Karba iz Dela in Borut Mekina iz Mladine lahko dobivala in objavljala dokumente in informacije, ki sta jih imela samo policija in tožilstvo, še preden smo bili seznanjeni z njimi obtoženi v procesu Patria.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.