Tjaša Zajc

 |  Mladina 8  |  Politika

Se je že začelo

Predreferendumska kampanja nasprotnikov družinskega zakonika je skrbno pripravljena, široko organizirana in vse prej kot korektna

Junija lani so v središču Ljubljane doživeli napad istospolno usmerjeni Britanec in njegova prijatelja. Manj kot teden kasneje je Civilna iniciativa za družino in pravice otrok pred državnim zborom pripravila shod v podporo družini. Z otroki v naročju so člani iniciative izražali nasprotovanje družinskemu zakoniku. Ta je bil kasneje v državnem zboru potrjen in kmalu bomo o njem odločali na referendumu. Da ne bi bil sprejet, njegovi nasprotniki že izvajajo dejavno in široko organizirano kampanjo. Tudi z zavajanjem.

RKC je minulo nedeljo pri maši vernike pozvala h glasovanju proti zakoniku, v islamski skupnosti o podobnih potezah še ne razmišljajo, čeprav zakoniku nasprotujejo. Dolgčas jim ni niti v Civilni iniciativi za družino in pravice otrok, kjer so se na svoje „podložnike“ obrnili z dvema prošnjama: iščejo prostovoljce, ki bi kampanjo izvajali v medijih in na spletnih forumih.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.