Perverzno, homoseksualno, nedopustno

Svoj del pri kampanji o družinskem zakoniku so prispevali tudi v gibanju Avtonomni nacionalisti Slovenije in to na povsem svoj način. V svojem letaku pozivajo vse državljane naj na referendumu glasujejo proti, saj bodo drugače omogočili, da otroci postanejo igračke homoseksualcev – perverznih ljudi. Zraven so dodali nazorno fotografijo takšne 'perverznosti' in letake pripenjali po avtomobilih in še kje v Ljubljani.

 

Kakor lahko razumemo po branju njihovega bloga in ogledu njihovih letakov, šablon, slik in nalepk, Avtonomne nacionaliste moti marsikaj. Na eni strani ostro nasprotujejo in agitirajo proti imigraciji, islamizaciji Evrope, homoseksualnim družinam, na drugi pa obsojajo zlorabo drog in alkohola ter mučenje živali. Tudi za sistem se ne morejo odločiti, saj so proti vsem, tako kapitalizmu, liberalizmu, demokraciji, komunizmu in anarhiji. Želijo si živeti v nacionalizmu, kjer je pomembna ohranitev našega naroda, kulture in bele rase. Te svoje 'boje proti' varčno združujejo, eden izmed njihovih sloganov je namreč »Proti drogi in levemu terorju«.

 

Na blogu trdijo, da svoje mnenje izražajo samo z informacijami, ne po nasilni poti; deljenje njihovih propagandnih sporočil naj bi širilo predvsem zdravi nacionalizem. Večinoma se zavzemajo za svobodo, vendar je to v nasprotju z dejstvom, da sporočila hkrati vsebujejo elemente sovražnega govora. Nenazadnje je ironično, da v eni izmed objavljenih slik ponazarjajo medijsko demonizacijo zavednih in pravih Slovencev, medtem ko bi se morali spravljati na nasilne in morilske priseljence, sporočila pa niti ne napišejo v pravilni slovenščini.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.