Hudo / Jedilna kuharska knjiga
Listanje lazanje
Saša Eržen
MLADINA, št. 15, 13. 4. 2012

© Arhiv Mladine
Nekatere kuharske knjige so videti tako slastne, da bi jih človek kar pojedel. Agencija KOREFE iz Hamburga, ki združuje inovacije in oblikovanje, pa je zasnovala knjigo, ki se ne požira le z očmi, ampak tudi dobesedno.
ŽELITE ČLANEK PREBRATI V CELOTI?
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
Saša Eržen
MLADINA, št. 15, 13. 4. 2012

© Arhiv Mladine
Nekatere kuharske knjige so videti tako slastne, da bi jih človek kar pojedel. Agencija KOREFE iz Hamburga, ki združuje inovacije in oblikovanje, pa je zasnovala knjigo, ki se ne požira le z očmi, ampak tudi dobesedno. Gre za prvi in doslej edini užitni kuharski priročnik, ki prinaša tako recept kot osnovno sestavino, pa čeprav za eno samo jed. Listi knjige, v katere je vtisnjen recept, so namreč izdelani iz testenine, ki služi kot gradivo za lazanjo. Kuharsko knjigo enostavno položimo v pekač in jo, medtem ko jo prebiramo od zadaj naprej, med posameznimi listi napolnimo z ustrezno vsebino in spečemo. Precej očitno je knjiga namenjena za enkratno uporabo, in ker gre za sveže testenine, ima tudi omejen rok trajanja. Verjetno se sprašujete, kje iskati užitno kuharico, v knjigarni ali špeceriji? Ne eno ne drugo, saj gre za posebno izdajo, pri agenciji pa jo je naročila založba Gerstenberg, specializirana za kuharske knjige in knjige o umetnosti.