Kdo se boji rdeče zvezde?

Rode je dejal, da so partizanom zvezdo vsilili. Morda! Tudi križ so ljudem vsilili, pod njim so padle številne žrtve. Je simbol nasilja nad drugačnimi skozi vso zgodovino, čeprav je nasilje v popolnem nasprotju z Jezusovim naukom. Bo tudi križ, skupaj z zvezdo, prepovedan simbol?

Dejal je še, da zvezde nič ne pogreša. Večina državljanov Samostojne države Slovenije je ne pogreša. Imamo svojo državo in svoje simbole, ki jih spoštujemo. Ne dovolimo pa blatenja naše preteklosti, na katero imamo mnogi prijetne spomine in v kateri je tudi mali človek imel dostojno življenje in varnost, vse tisto, kar nam hoče sedanja oblast vzeti! Zvezda je del tega in nam je ne more in ne sme nihče prepovedovati. To je naša osnovna pravica, da mislimo in čutimo s svojo glavo, ne tako, kot nam bo zapovedal Janša!

A dovolj o Rodetu in Janši. Onadva sta Velika Slovenca in si lahko privoščita v tej državi soditi o vsem!

Sam to nisem in tudi ne želim biti! Hočem biti državljan države, ki bo spoštovala moje človeško dostojanstvo, ne glede na versko, politično, narodno, spolno ali kakršnokoli drugo pripadnost, ki mi bo zagotavljala pogoje za dostojno življenje, kjer bomo ljudje živeli v slogi in prijateljstvu, skupno iskali rešitve za boljše življenje sedaj in v prihodnosti ne pa stalno brskali po preteklosti in obračunavali z njo, blatili drug drugega in manipulirali s podatki in „dejstvi“.

Zgodovina je takšna, kakršna je, stvari so se dogajale v drugačnih razmerah in jih ne moremo soditi z današnje perspektive. Lahko jo le sprejmemo in se iz nje kaj naučimo! Zdaj izgleda, da se zgodovina ponavlja in se najbolj odgovorni iz nje niso nič naučili!

Imamo še en uničen Praznik, dan Državnosti! Smo kot družina, ki ji pijan sorodnik pokvari vsako zabavo. Mu bomo stalno gledali skozi prste, ali bomo zahtevali od njega, da se gre zdravit?!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.