Saša Eržen

 |  Mladina 28  |  Kultura  |  Hudo

Dizajnerski začasni tatuji

Za pet dni veselja

© Arhiv Mladine

Tino Roth Eisenberg, švicarsko oblikovalko, ki živi in ustvarja v New Yorku, so bolele oči, ko je morala hčerki nanašati začasne tatuje, ki so bili videti totalno bedno. Stvari je vzela v roke in pred letom odprla podjetje Tattly s spletno stranjo, kjer ponujajo dizajnerske kratkočasne tatuje. Ti so tako kulski, da se bodo froci morali zanje boriti s starši. Petdeset v ZDA delujočih oblikovalcev in ilustratorjev je doslej prispevalo več kot 150 različnih in izvirnih začasnih tatujev, pri čemer je spodbudno, da so plačani od dejanske prodaje svojih dizajnov. Komplet dveh enakih tatujev ponujajo za pet ameriških zelencev, za mednarodno poštnino je treba odšteti še dva dolarja, v ponudbi pa so tudi tematski kompleti z več različnimi motivi. Veselje nad modnim dodatkom bo kratke sape, saj se slikice na koži navadno obdržijo le pet dni, nekatere celo manj. Piše, da so tatuji primerni tudi za vegane, a nič o tem, da priporočajo le zunanjo uporabo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.