Teja Pahor

 |  Politika

Ekipa SERŠ Maribor tretja na svetovnem prvenstvu v Mexico Cityju

Zmagovalna ekipa SERŠ TEAM

Ekipa SERŠ TEAM
© www.sers.si

Srednja elektro-računalniška šola (SERŠ) Maribor, ki je pred dvema mesecema iz Ministrstva dobila obvestilo, da jo bodo organizacijsko priključili Tehniškemu šolskemu centru (TŠC) Maribor in se od tedaj bori proti ukinitvi samostojnosti, je ponovno dokazala nesmiselnost odločitve ministrstva.

Dve ekipi SERŠ-a sta se namreč udeležili državnega prvenstva Slovaške, na katerem sta osvojili prvo in tretje mesto, svoje uspehe pa nadaljevali na državnem prvenstvu RoboCup 2012 Rescue B Junior v Mariboru. Ena od dveh ekip, SERŠ TEAM, se je tako uvrstila na svetovno prvenstvo RoboCup 2012 Rescue B Junior v Mexicu Cityju, kjer je skupaj z brazilsko ekipo Emerotecos osvojila tretje mesto.

Po besedah Ivana Ketiša, ravnatelja Srednje elektro-računalniške šole, jim prav samostojnost, bližina Univerzitetne knjižnice in možnost upravljanja z lastnimi sredstvi nudijo pogoje, da dijaki dosegajo take rezultate, ki bi jih bilo po združitvi v načrtovani center težko pričakovati.

O priključitvi SERŠ-a in nestrinjanju ravnatelja, staršev in učiteljev z odločitvijo ministrstva lahko brati tudi v intervjuju z Ivanom Ketišem.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.