Saša Eržen

21. 9. 2012  |  Mladina 38  |  Kultura  |  Hudo

Čarobne slamice

Iz mleka kakav

Mleko je očitno tako dolgočasna pijača, da so morali izumiti posebne slamice, s pomočjo katerih ga z lahkoto spravimo po grlih razvajenih otrok, saj ga začarajo v kakav.

Z okroglimi zrnci napolnjeno plastično slamico, ki je na spodnjem in zgornjem delu stisnjena skupaj in perforirana, vtaknemo v kozarec ali skodelico z mlekom.

Ko otrok s slamico srka tekočino, se odvije pravi spektakel. Kroglice v slamici zaplešejo, se postopoma topijo, spuščajo barvo ter okus in nazadnje izginejo. Slamice so seveda za enkratno uporabo, v enem pakiranju jih je pet. V čudežnih kroglicah ni umetnih barvil, umetnih okusov, konzervansov in glutena, so pa sladkor, glukozni sirup, kakav v prahu, dekstroza in naravna aroma. Slamice z rjavimi zrnci pričarajo okus čokolade, obstajajo pa tudi takšne, s katerimi mleko dobi priokus jagod ali vanilje. Izdeluje jih madžarska firma Felföldi, ki odraslim ponuja čarobne slamice za pitje piva; te poleg okusa češenj ali limon vsebujejo še vitamin C.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.