Maja Novak

Maja Novak

 |  Mladina 44  |  Ihta

Hm ... Kaj pa konj?

Ali: O baročnih slogovnih prvinah v nastopih wannabe predsednikov

In tako je naneslo, da je Pop TV organiziral predvolilno soočenje treh vélikih (hm …), obljubljajoč, da bomo prvič v življenju priložnost imeli, nad čarovnijami sodobne tehnike osupniti, od merjenja čustev gledalcev in sprotnega preverjanja resničnosti izjav treh … hm … do degustacije testosterona vseh nastopajočih, vključno z Barbarinim in Spomenkinim, ki ga je bilo po pravici povedano največ; a dobili smo nekaj, kar je žalobno spominjalo na »semafor« dosežkov Pahorjeve vlade (torej na šolsko tablo z magnetki), pa komentarji tviterašev so brzeli pod sliko. Moj muc je med oddajo zaspal; jaz malone tudi. Dobili smo Pahorja, ki je za hip vzrojil, da smo upati smeli, kako bo iz njega še dedec kdaj zrasel, a je upanje v kali zatrto bilo, dobili smo pojem »mlajšega spola« in razpravo, ki je Pucerju ušla iz rok, saj naj bi potekala na temo socialnih krivic in se je zategadelj z malicami, to slovensko svetinjo, začela, ali je pri priči k hudim časom v Hudi Jami skrenila, in dobili smo krasen pogled na tri visokorasle može, ki so se nehote ali nalašč s samimi petit postavami obdali, da je njihova klenost lepše izstopala: Zver je stal ob možiclju, ki je bil kakor Herr Flick, Türk med »teto iz ozadja« in drobcenim dr. Kendom, Pahor pa v znak svoje spravljivosti (celo znotraj stranke!) med Lukšičem ter kaj-ti-vem-kom v grozni beli opravi. To ni bilo soočenje. To ni bila razprava. To ni bil kabaret. To ni bilo novo. To ni bilo nič.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.