Jure Trampuš

 |  Mladina 44  |  Politika

Kdo bo zmagal?

Tudi letos bo Mladina vsak dan merila razpoloženje javnosti in napovedovala izide predsedniške tekme

Trije kandidati: Borut Pahor, Danilo Türk in Milan Zver. Graf ponazarja zadnjo Mladinino volilno napoved. Po njej Türk še vedno premočno vodi.

Trije kandidati: Borut Pahor, Danilo Türk in Milan Zver. Graf ponazarja zadnjo Mladinino volilno napoved. Po njej Türk še vedno premočno vodi.
© Borut Krajnc

V Sloveniji velja posplošena ugotovitev, da ankete javnega mnenja vedno izmerijo napačen izid. Da zato zavajajo ali pa so politično prikrojene. A vsaka javnomnenjska meritev, pa naj bo narejena še tako profesionalno, je vedno le odslikava trenutnega razpoloženja javnosti. Pa še ta je obdelana na podlagi statističnih in metodoloških zakonitosti. Ankete kažejo samo približek, oceno razpoloženja, to pa se lahko že čez dan ali dva spremeni. Zato je zgovornejše od anket opazovanje trendov. Ali se podpora vladi Janeza Janše zmanjšuje ali se veča, kaj je z največjo opozicijsko stranko, kakšne so skozi časovni presek uvrstitve predsedniških kandidatov …

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.