Čas za angažirano državljanstvo

Čeprav nikoli ne pišem v časopis, sem se tokrat odločil, da pri poplavi različnih člankov v dnevnem in periodičnem tisku, ki kažejo, da le nismo vsi ljudje bedaki, dodam še sam nekaj svojih misli ob taki politični, gospodarski in moralni situaciji, v kateri smo.

No, glavno zastavo za tako mizerno stanje standarda in zlasti duha v tej deželi nosi seveda tisti, ki nikoli ni nič kriv (tako trdi sam in vali krivdo na druge). To je »slavni« general Glanzkopf, kot ga že več let titulira časnik Mladina. Samo s to razliko, da nima nobene generalske pameti, pač pa kaplarski način mišljenja in komandiranja. Jaz bi mu rekel grosupeljski El comandante, ki ima pred seboj samo en cilj – oblast, oblast in še enkrat oblast! Kar mislite si, da bo tak človek odstopil, pa čeprav potopi celo Slovenijo s prebivalci vred! Zato apeliram na vse, ki imate to možnost, da ga zaustavite na tem uničevalnem pohodu, da začnete hitro ukrepati. Notorični lažnivec, ki se je že večkrat »izkazal«. Kje je opozicija, civilna iniciativa, sindikati, vsa pravniška in univerzitetna elita, da bi se temu uničevalcu postavili po robu? Že njegovi ukrepi so pravi »biser« – npr. varčevanje, ki ga začenja pri nosečnicah, dojenčkih, vrtcih in nadaljuje z vsemi šolami, ki jih premoremo, obenem pa mirno nakaže 6-7 miljonov dolarjev NATU za brezpilotne trote, ki bi naj varovali Slovenijo – pred kom? Eskimi ali Pigmejci, Albanci ali Švicarji? Ali tako siromašenje spada pod varčevanje? Sicer pa so mu že ekonomisti odgovorili, kam pelje tako varčevanje. Siguren sem, da se tega ta kaplar dobro zaveda in da je treba spraviti Slovenijo na kolena, da bo potem on tisti rešitelj ubogih Slovenčkov in se s tem obdržal na oblasti. Dobro se zaveda, da pri naslednjih volitvah nima nobenih šans za ponovno oblast.

Čudi pa me nekaj - za kar imajo psihologi in sociologi prav gotovo odgovor. Kako to, da mu še vedno verjame okrog četrtina prebivalstva in mu zvesto sledi kot trop ovac svojemu vodniku? Če bo ta skočil v prepad, mu bo brez pomišljanja sledila še ostala čreda. Da mu sledi pretežno neuka ruralna populacija, me še ne čudi, ampak da za seboj potegne še (upam da redko) inteligenco – to pa že težko razumem. Kako je res pokvarjen ta blefer, kažejo njegove izjave o lažnivih osmrtnicah v Delu! Ali res ni nobenega zakona, da bi takega »vodjo« ustavil in odstavil, ki hoče vladati v Dolfetovem stilu: ein Volk, ein Führer, eine Partei. Če ga ni – kje ste pravni strokovnjaki, da bi to spremenili? Sedaj je mogoče še čas, kmalu ga ne bo več. Me zanima, na osnovi kakšnega zakona je meni nič, tebi nič odbil po nekaj sto evrov pokojnine zaslužnim ljudem naše domovine – umetnikom, igralcem, glasbenikom, športnikom itd? Gospa Svetlana ima čisto prav – intelektualno je ta kaplar res čisto pri tleh – samo kako, da se še vedno drži na oblasti, ki si jo je prigoljufal?

Dajte ljudje zdravega razume, začnite ukrepati!!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.