Borut Mekina

 |  Mladina 47  |  Politika

Gorenakova spodletela manipulacija

Minister Gorenak je objektivno, očitno pa tudi subjektivno odgovoren za oviranje referendumskih pobud

Interpelirani notranji minister Vinko Gorenak. 5000 referendumskih podpisov so na njegovem MNZ prešteli v enem dnevu, nato pa so jih 2500 še enkrat „preverjali“ 4 dni. In ob tem so še izgubili 36 listov z okrog 400 podpisi.

Interpelirani notranji minister Vinko Gorenak. 5000 referendumskih podpisov so na njegovem MNZ prešteli v enem dnevu, nato pa so jih 2500 še enkrat „preverjali“ 4 dni. In ob tem so še izgubili 36 listov z okrog 400 podpisi.
© Borut Krajnc

V prejšnji Mladini smo objavili sliko računalniškega zaslona z ministrstva za notranje zadeve (MNZ), ki dokazuje, da so na ministrstvu referendumske podpise sindikata kemične, nekovinske in gumarske industrije preverili že v petek, 26. 10., ob 15. uri in 39 minut. Te slike na Mladini nismo pridobili po nekakšnih konspirativnih poteh. Minister za notranje zadeve Vinko Gorenak je namreč na svojem blogu špekuliral, kdo bi lahko bil Mladinin vir in kakšno je politično ozadje. Nič posebnega, tukaj ni nobenih »stricev«. Gre za standardno prilogo k dopisu, s katerim notranje ministrstvo obvesti referendumske pobudnike in parlament o rezultatu preverjanja podpisov, ki je vsakomur dosegljiva na spletnih straneh parlamenta. Priloga ni nič posebnega, je pa ta konkretna priloga seveda pomembna zgolj zaradi datuma in časa, ki je viden z računalniškega zaslona. Slednji dokazuje, da so na MNZ delo končali in rezultate vnesli v računalnik že 26. oktobra popoldne.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.