Klemen Košak

 |  Mladina 48  |  Politika

Vrtec ali piščančja farma?

Vlada uvaja nesprejemljive poglede na predšolsko vzgojo in na otroka

Demonstracije v Ljubljani, 17. november 2012

Demonstracije v Ljubljani, 17. november 2012
© Borut Krajnc

Piše: Klemen KošakČeprav ministrstvo za izobraževanje trdi drugače, ni vseeno, kdo skrbi za dojenčke in malčke v vrtcih. Leta 1973, ko so v Sloveniji to delale medicinske sestre s srednješolsko izobrazbo, je ravnateljica ljubljanske srednje šole za medicinske sestre Anica Gradišek napisala, da njihovo znanje ni zadostno. Poleg rednega previjanja otroka, skrbi za zdravje, higieno, dieto, rekreacijo in tako naprej so imele medicinske sestre v vzgojno-varstvenih zavodih namreč še mnoge druge dolžnosti. Morale so na primer tudi pomirjevalno vplivati na otroka ob njegovi ločitvi od staršev, skrbeti za njihovo razvedrilo ter nenehno preučevati vzgojno pomembnost igre, igro po potrebi individualizirati ali kolektivizirati, v njej sodelovati ali pa jo po presoji samo nadzirati.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.