Vlado Miheljak

Vlado Miheljak

 |  Mladina 50  |  Dva leva

Bele miši iz ozadja

(Paranoja dobiva mlade)

Poklicani nasilneži, po mojem mešanica profijev iz tujine (baje, da so se nekateri med seboj pogovarjali kar v angleščini), najstnikov in poklicnih tujih in domačih anarhistov ob podpori stare politične klike, zagotovo ne morejo prispevati nič k dvigu demokratične klime, niti izhodu Slovenije iz krize, kaj šele k večji gospodarski uspešnosti in socialni pravičnosti.
— Evroposlanec Milan Zver razkriva mednarodno politično zaroto (9. 12. 2012)

Za policista, ki dobi kocko v glavo, je vseeno, ali je nasilnež levi ali desni. Ne bomo raziskovali politične povezave, za nas so to kriminalci.
— Notranji minister prikriva domačo politično zaroto (24ur.com, 6. 12. 2012)

Nerazumljivo! V Mariboru je cel kup zelo mladih demonstrantov v priporu. Namreč, zunajrazpravni senat mariborskega okrožnega sodišča je, kot poročajo mediji, zavrnil vse pritožbe priprtih po demonstracijah prejšnji ponedeljek v Mariboru zoper sklepe preiskovalnih sodnikov o odreditvi pripora. Hkrati pa je sedmerici, potem ko so jih preiskovalni sodniki že izpustili na prostost, spet odredil pripor. Kaj je nerazumljivo? V prvi vrsti to, da so odvzeli svobodo precej neselektivno, ležerno, povprek. Stric enega od priprtih je označil odvzemanje svobode kot »pavšalen«. V drugi vrsti pa to, kako različna merila so se uporabila v primeru Maribora in pred tem Ljubljane. Danes, ko tisoče demonstrantov ne samo gleda, ampak tudi ves čas snema dogajanje, bo enostavno dokazati to pavšalnost v Mariboru. Marsikateremu od priprtih ne bodo mogli dokazati fizičnega napada na varuhe reda, nekaterim še vandalizma ne. V Ljubljani pa je, po prav tako številnih videozapisih, vojaško organizirana in taktično opremljena skupina skinov oz. neonacijev napadala policiste. In izplen? Trije, menda ne ključni, nasilneži so privedeni pred sodišče. In na predlog tožilstva takoj izpuščeni. A hujše kot dvojna merila je samo ozadje.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.