|  Politika  |  Upor

Druga vseslovenska ljudska bo 11. januarja

© Facebook

Na Facebooku so daes napovedali drugo vseslovensko ljudsko vstajo, ki bo 11. januarja 2013 pod geslom Zahtevamo odstop politične elite. "Ker naši politiki še vedno ne razumejo naših zahtev oziroma jih ne želijo razumeti, bomo tokrat pripravili še večji protest s še večjo udeležbo in enotnimi zahtevami! Shoda se moramo udeležiti v čim večjem številu, saj bomo le tako prisilili nesposobne in skorumpirane politike, ki že dolgo časa umetno delijo narod in vodijo Slovenijo v propad, da se za vekomaj poslovijo od oblasti," so zapisali.

Protestniki se bodo začeli zbirati ob 16.30 na ljubljanskem Kongresnem trgu. "Tudi tokrat vas pozivamo, da s seboj prinesete transparente in glasne pripomočke ter da na vse druge kreativne načine izrazite odločen protest! Prinesite tudi državne simbole, denimo slovensko zastavo in slovenski grb! Tako bomo pokazali, da nam da nam ne gre ne za leve ne za desne, temveč le za Slovenijo, ki je trajna last državljank in državljanov te države," so zapisali v pozivu.

Tiste, ki nimajo možnosti priti v Ljubljano, pa organizatorji pozivajo, naj se sami organizirajo tudi v drugih krajih, in sicer z enotno zahtevo po odstopu vlade in vse politične elite.

Udeležence protesta pozivajo k mirnim demonstracijam in jih prosijo, naj se distancirajo od podpihovanja sovražnosti proti policiji ter uničevanja družbene lastnine. Prosijo jih tudi, da se v primeru izgredov umaknejo od oseb, ki so vpletene v nasilje, in upoštevajo navodila policije.

Dogodek, ki so ga objavile različne skupine na Facebooku, je ustvarila skupina Kričač. Ob tem so zapisali, da so stališča skupine jasna; nasprotujejo nasilju, usmerjenem proti policiji, kršenju javnega reda in miru ter uničevanju objektov ali kakršni koli uporabi pirotehničnih sredstev.

Facebook skupina Janez Janša naj odstopi kot premier republike Slovenije pa je predstavila Manifest vseslovenske ljudske vstaje in pozivajo k razpravi o njegovi vsebini. Ta bo potekala do 3. januarja 2013, ko bodo o njem glasovali obiskovalci strani. Če bo izglasovan, ga bodo prebrali na 2. vseslovenski ljudski vstaji in ga izročili predsediku parlamenta Gregorju Virantu.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.