|  Politika  |  Upor

5. Marborska vstaja: Pometimo jih vun!

Napihljive plastične lutke z obrazi mariborskih svetnikov

Napihljive plastične lutke z obrazi mariborskih svetnikov
© Franc Trček

Mariborčani se pripravljajo na 5. Mariborsko vstajo, ki bo v ponedeljek popoldne pred mestno hišo. Kljub odstopu župana Franca Kanglerja, Mariborčani nadaljujejo s protesti, saj hočejo odstop vseh mestnih svetnikov. Doslej je odstopilo sedem od skupno 45 svetnikov, za takojšnjo razpustitev tega organa pa bi bili potrebni odstopi najmanj 23 svetnikov.

S Starega mostu čez reko Dravo v Mariboru pa so obesili napihljive plastične lutke in jim nadeli obraze mariborskih svetnikov, poroča Večer. Lutke naj bi ponazarjajle mariborskega mestnega svetnika SDS in podžupana Tomaža Kanclerja, direktorico mestne uprave Milico Simonič Steiner, mestno svetnico Županove liste in podžupanjo Astrid Bah ter mestnega svetnika Liste za pravičnost in razvoj Stojana Auerja.

© Facebook

Za ponedeljek je opoldne napovedana seja mariborskega mestnega sveta, ki se bo sestal na prvi redni seji po dveh mesecih in pol. Na njej se bodo mestni svetniki uradno seznanili z odstopom župana Franca Kanglerja, nimajo pa na dnevnem redu proračuna, zaradi katerega pravijo, da vztrajajo na svojih položajih. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.